Nieuws

Corona protocol vanaf 14 oktober: De muziekschool blijft open en de lessen gaan door. 

We volgen alle richtlijnen en maatregelen zo goed mogelijk, waarvan de meeste al lang bekend zijn: handen ontsmetten bij binnenkomst, gebruik plexiglas schermen in de les, instrumenten ontsmetten na gebruik, et cetera.

Nieuwe maatregel is de plicht mondkapjes te dragen in de gangen bij het lopen. Eenmaal in de les mogen ze af, tenzij u natuurlijk zelf besluit liever een mondkapje te blijven dragen. Deze maatregel geldt vanaf de leeftijd van 13 jaar.

Het kan niet altijd, maar nog beter is het als ouders niet mee naar binnen gaan en het liefst buiten wachten tot de les weer is afgelopen.

Groepslessen voor jonge kinderen kunnen ook doorgaan, omdat er al een maximum aantal deelnemers per les was vastgesteld zodat de anderhalve meter afstand voor de ouders gewaarborgd kan blijven.

Voor kinderen tot 12 jaar hanteren wij de beslisboom van Boink.

Ouders of leerlingen vanaf 13 jaar met klachten (verhoging, hoesten, niezen, verkouden enzovoort) mogen helaas niet in de les of zelfs in het gebouw. Ook niet als de klachten aanhouden bij een negatieve testuitslag. Voor individuele lessen is een online lesafspraak een goed alternatief, beter dan de les annuleren. Dit doet u rechtstreeks bij de docent.

Kijk als u meer wilt weten op de site van de Rijksoverheid:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven

Wat doen we niet?
Traditiegetrouw houdt MOZ-Art een Pepernotenconcert voor de jonge leerlingen en een Kerstconcert voor samenspelgroepen. Gezien alle onduidelijkheid en vooral de onvoorspelbaarheid is er besloten deze niet door te laten gaan. We gaan zoeken naar alternatieve manieren om leerlingen toch enigszins een ‘optreedgevoel’ te geven, zoals bijvoorbeeld het maken van opnames, een online contest of een andere invulling. Hou deze website dus goed in de gaten!

Ook andere voorspeelavonden of -middagen kunnen tot nader order niet op de gebruikelijke manier georganiseerd worden.

Blijf gezond en doe voorzichtig!

Ook een instrument uitproberen? 

De Introcursus is de ideale manier om te ontdekken hoe leuk muziek maken is en of het gekozen instrument bij je past.

De cursus bestaat uit 4 individuele lessen van 20 minuten en is bedoeld voor zowel kinderen/jongeren als volwassenen.

Ook voor mensen die eerder een instrument bespeelden en het weer willen oppakken of opfrissen, is deze cursus geschikt. 

De lesdag en tijd worden op afspraak met de docent bepaald.

 

Binnenkort van start:

Nieuwe startdata vanaf 26 oktober, voor cursussen voor jonge kinderen in Zevenhuizen en Moerkapelle! 
Kijk bij Spelen met Muziek (5/6 jaar), Ontdek je instrument (7.10), Muziek op Schoot (1/2) en Muziek met Peuters (2/4 jaar). 

Ook voor instrumentale lessen zijn er steeds meer mogelijkheden. 

Wil je in Nieuwerkerk nog aansluiten bij Pop Lab, de Samba Band, Close Harmony, Blokfluit Ensemble Avanzato, , Vocaal Ensemble, De Snarenbende, Piu Mosso of Piccola Musica? Schrijf je in!l