Nieuws

Projectweek: 13 t/m 18 juni


Thema van deze projectweek is Wereldmuziek. Door onze docenten worden workshops aangeboden met muziek uit diverse landen. Samenspel is ook tijdens deze projectweek belangrijk.

Doe mee met met PopLab, Afrikaans trommelen, Lets’ play Latin, Toonladders rijgen, leer improviseren, ga zingend op reis en nog veel meer!

De projectweek wordt op 18 juni afgesloten met een Muziekproeverij en een speciaal Slotconcert van het JongNBE regio West. Bij mooi weer zullen deze activiteiten buiten plaatsvinden.

Ook benieuwd waar je allemaal uit kunt kiezen? Kijk hieronder voor alle info. Het totaaloverzicht vind je in het blokkenschema. Inschrijven kan tot en met 1 juni. 

NIEUW! Workshops Songwriting


Hoe begin je met het schrijven van een nummer? Wat komt er allemaal bij kijken, en wat kan je doen als je vastloopt?
Deze en andere onderwerpen komen aan bod bij MOZ-Art’s eerste workshop Songwriting, onder leiding van songwriter en zangdocent Evi Bosman.

Je gaat aan de slag met opdrachten om je schrijfproces te kickstarten. Zelf creëren door het gebruik van  verschillende technieken en je ontvangt een aantal handige tips. Ook is er gelegenheid om zelf eigen werk te spelen en elkaar feedback te geven.

Evi Bosman (1995) is een singer-songwriter woonachtig in Rotterdam. Geïnspireerd door een breed spectrum aan genres als folkrock, alternative indie, jazz en klassiek, schrijft Evi songs met een eerlijke, introspectieve blik. Met haar muziek zoekt ze naar verbinding tussen zichzelf en de luisteraar, door authentieke emotie te onderzoeken in al haar kracht en kwetsbaarheid. Denk aan invloeden van bands als Big Thief en Radiohead, evenals songwriters als Joni Mitchell en Phoebe Bridgers.

Evi’s debuutsingle ‘Something To Dream Of’ is nu op alle platforms te beluisteren.

Doe mee met één van deze leuke workshops op donderdag 19 mei, 9 juni of 16 juni.
Tijd: 19.00-20.30 uur
Kosten: €27,=

JongNBE regionaal West repeteert bij MOZ-Art.

 

In dit Jubileumjaar hebben we ook gasten van
buiten: JongNBE regionaal West. In verschillende windstreken van het land heeft het NBE (Nederlands Blazers Ensemble) jonge blazersensembles opgericht in de leeftijd 15-20 jaar: jongNBE noord, jongNBE oost en jongNBE west. Deze ensembles bestaan uit 10 gevorderde amateurs uit de regio tussen de 15 en 21 jaar. Ze worden gecoacht door een ervaren NBE-musicus en treden verschillende keren per seizoen op. Een keer met het NBE en ook enkele concerten bij hen in de buurt. JongNBE regionaal heeft een breed repertoire van klassieke meesterwerken tot avontuurlijke eigentijdse (pop)muziek.

De ambitie is om op hoog niveau en op een spannende manier samen muziek te maken. Het ensemble komt in een korte periode van 4 repetities samen.

De komende tijd zal het ensemble bij MOZ-Art in de aula repeteren o.l.v directeur Dick Verhoef. Ouders en leerlingen zijn van harte welkom om te komen kijken en luisteren!

Tijden repetities: 10:30 uur tot 13:30 uur. Er is gelegenheid om een kopje koffie te drinken.

Zondag 29 mei: 15.30 uur Concert met het NBE, Tivoli Utrecht
Zaterdag 18 juni: 16.30 uur concert in muziekschool MOZ-Art.
Zondag 9 oktober: Dorpshuis Swanla, Zevenhuizen 

Kijk ook eens op de website van het JongNBE-regionaal.

MOZ-Art bestaat 50 jaar!  


In 2022 bestaat MOZ-Art 50 jaar. Dit vieren we oa. met een Jubileum Concert in Swanla op zondagmiddag 27 november.

Het concert zal een samenwerking zijn met het Rijnlands Symfonie Orkest en de muziekschool. Enkele docenten zullen als solist optreden met het orkest. Ook zullen een aantal leerlingen en ensembles van zich laten horen. Daarna nodigen we u uit voor een borrel en is er gelegenheid om elkaar te feliciteren met het jubileum.

Entree is gratis, maar meld t.z.t. wel hier aan want vol is vol!

 

NIEUW! Dagkoor voor volwassenen.


Heeft u overdag tijd en zin om te zingen in een ongedwongen sfeer? Zing dan elke maandagmiddag mee van 12.00-13.00 uur in de aula van de muziekschool, locatie Nieuwerkerk ad IJssel. 

Het repertoire zal uiteenlopen van klassieke werken tot popnummers. Het Dagkoor wordt geleid door onze enthousiaste en ervaren zangdocent Tineke van Geuns.

De start is op maandag 7 maart in een serie van 10-wekelijkse lessen, voor een Jubileumprijs van slechts 100 euro. Ook als het koor gestart is, is het mogelijk om nog aan te sluiten!

Kom lekker samen zingen!

Pop Lab ook voor volwassenen.


Start vanaf dinsdag 22 maart! 
Lijkt het je helemaal te gek om in een echte popband te spelen maar heb je nog nooit een instrument gespeeld? Of speel je al wel langer een instrument en wil je nu eens samen in een echte band spelen? Grijp dan nu je kans en doe mee met Pop Lab V!

In deze cursus van 12 lessen ga je aan de slag met bekende popnummers. Je leert ze niet alleen zingen, maar ook spelen op gitaar, toetsen, bas en drums! Geschikt voor beginners en gevorderden, vanaf 18 jaar. 

Pop Lab K (vanaf 7  jaar) en Pop Lab J (vanaf 12 jaar) zijn 15 maart begonnen met een vervolg cursus. Zij traden op tijdens de Projectweek.

Ook een instrument uitproberen?

 
De Introcursus is de ideale manier om te ontdekken hoe leuk muziek maken is en of het gekozen instrument bij je past.

De cursus bestaat uit 4 individuele lessen van 20 minuten en is bedoeld voor zowel kinderen/jongeren als volwassenen.

Ook voor mensen die eerder een instrument bespeelden en het weer willen oppakken of opfrissen, is deze cursus geschikt.

De lesdag en tijd worden op afspraak met de docent bepaald.

 

Binnenkort van start:

De nieuwe startdata voor cursussen in de komende periode, staan nu op de website. Ook in Zevenhuizen en Moerkapelle! 

Cursussen voor jonge kinderen zijn: Spelen met Muziek (5-6 jaar), Ontdek je instrument (7-10 jaar), en  Muziek op Schoot (1-2 jaar) en Muziek met Peuters (2-4 jaar).

Voor instrumentale lessen hebben we steeds meer flexibele mogelijkheden, zoals strippenkaarten. 

Wil je in Nieuwerkerk meedoen met Pop Lab, de Samba Band, Close Harmony, Blokfluit Ensemble Avanzato, De Snarenbende, Leerlingenorkesten Piu Mosso, Piccola Musica of heb je zin in een DJ-cursus? Schrijf je in!