MUZIEKONDERWIJS ZUIDPLAS

Tineke van Geuns

Ik herinner me dat ik als kind  het zo bijzonder vond dat de dwarsfluit anders werd aangeblazen en dat het het enige blaasinstrument was dat je “opzij” moest houden i.p.v. vóór je. Ook vond ik het geluid heel bijzonder en werkte het instrument op mijn fantasie. Ik begon ooit met blokfluit wat mij heel goed afging. Er werd mij aangeraden om daarmee door te gaan maar ik vond het toch leuker naar de dwarsfluit over te stappen. Wat was ik trots toen ik het instrument in huis had en de eerste noten kon spelen!

Naast Dwarsfluitles geef ik Zangles.
“Zingen doe je vanuit je hart en met je hele lichaam. De zangstem is als geen ander instrument verbonden met wie je zelf bent. Omdat je je nergens anders achter kunt verschuilen voelt het soms ‘kwetsbaar’ en ‘naakt.’ Maar de zangstem heeft, juist door die kwetsbaarheid, als geen ander instrument de kracht om werkelijk te raken; te ontroeren, te verbazen, om mensen aan het lachen te maken.
 Ik zie het daarom als docent als mijn taak om leerlingen niet alleen technisch vooruit te helpen maar ook, vanuit een veilig leerklimaat, in verbinding te brengen met het hart.
 Want als techniek, inhoud en hartstocht samenvallen ontstaat de ‘magie van de muziek.’
 Mijn levensmotto: Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder”.

Wat vind je leuk aan lesgeven bij MOZ-Art
Het fijne aan het lesgeven bij MOZ-Art is dat je deel uitmaakt van een docententeam waarmee je kunt samenwerken en plannetjes kunt bedenken voor presentaties, voorspeelmomenten etc. We hebben als school een goede zaal waar we uitvoeringen kunnen geven en beschikken in de lokalen over goed instrumentarium waar we mee aan het werk kunnen.

Wat is je favoriete muziek? 
Mijn muzikale smaak is heel breed. Mijn muziekvoorkeur strekt zich uit van Franse chansons, mooie ballad, jazz, tango’s etc. tot klassieke werken van Ravel, Strawinsky, Bach, Poulenc en nog veel meer. Kortom dit is niet zomaar te vangen. Zonder muziek geen leven voor mij en ik ontdek elke keer weer nieuwe muziekstukken en stijlen.

Wat doe je nog meer?
Ik was verbonden aan Stage Holding van Joop v.d. Ende in een aantal musicalproducties. Ook verzorg ik schoolconcerten, waaronder ” De Koning van Katoren” van Jan Terlouw en de “De Reuzenperzik” van Roald Dahl.

Waar ben je nog meer te vinden of waar kunnen we je horen? 
Ik vorm samen met gitaar/ukelele collega Harald Boxtart “Duo Diverso”. Ook organiseer ik muziekreizen naar Frankrijk onder de naam Studio Dagny en ben als co-trainer verbonden aan ZangExpress.


 

Dwarsfluit

36

Maandag, Woensdag, Donderdag

MOZ-Art/Nieuwerkerk, Op Moer/Moerkapelle, Swanla/Zevenhuizen

Meer informatie

Zang

36

Maandag, Woensdag, Donderdag

MOZ-Art/Nieuwerkerk, Op Moer/Moerkapelle

Meer informatie