MUZIEKONDERWIJS ZUIDPLAS

Saskia Teunisse-Schut

Toen ik zes jaar was, mocht ik van m’n ouders een muziekinstrument kiezen. Ik koos voor de blokfluit, en ben er sindsdien simpelweg nooit meer mee gestopt. Het mooie aan de blokfluit vind ik, dat het heel direct verbonden is met je adem. Het is een heel eerlijk en natuurlijk instrument. Naarmate je vordert in je spel, leer je naast de sopraanblokfluit ook grotere instrumenten bespelen als alt, tenor en bas. Dit maakt blokfluit spelen heel afwisselend. Daarnaast is er een enorme variëteit aan blokfluiten verkrijgbaar in allerlei stijlen en prijsklassen, waarmee je je eigen stijl kunt kiezen. Dit varieert van stoere of juist mooi rond klinkende sopraanblokfluiten voor kinderen, tot prachtige handgebouwde instrumenten voor gevorderde liefhebbers en professionals.

Wat vind je leuk aan lesgeven bij MOZ-Art? 
Ik vind het leuk om mijn liefde voor mijn vak en het instrument, door te geven aan kinderen en volwassenen. Daarbij put ik graag uit mijn ervaring in het spelen van verschillende stijlen, variërend van muziek uit de renaissance en barok tot hedendaagse blokfluitmuziek, folk en jazz.

Wat doe je nog meer?  Waar ben je nog meer te vinden?
Naast het lesgeven werk ik aan soloprogramma’s en ben ik lid van het professionele blokfluitkwartet Bassano Quartet  www.bassanoquartet.nl


 

Blokfluit

36

Dinsdag, Woensdag

Swanla/Zevenhuizen, MOZ-Art/Nieuwerkerk, Op Moer/Moerkapelle

Meer informatie

Blokfluitensemble Quartetto Avanzato

18

Woensdag

MOZ-Art/Nieuwerkerk

Meer informatie