MUZIEKONDERWIJS ZUIDPLAS

Kurt Schwab

Ik ben begonnen met (alt-)saxofoon spelen omdat ik de muziek die Charlie Parker (een hele beroemde jazz saxofonist) maakte beter wilde leren begrijpen. Telkens als ik weer meer te weten kwam over de muziek en het instrument, werd mijn enthousiasme groter. Uiteindelijk ben ik bijna alle muziek: klassiek, jazz, pop, wereldmuziek gaan waarderen en heb ik het gebruik van de saxofoon daarin bestudeerd.

Wat vind je leuk aan lesgeven bij MOZ-Art?
MOZ-Art is een kleine school in een kleine gemeenschap, waardoor het gemakkelijk is contact met collega’s en leerlingen te krijgen en ik het gevoel heb dat je als docent daadwerkelijk iets kunt bijdragen.

Wat is je favoriete muziek of muziekstuk?
Charlie Parker’s opname van Just Friends samen met een strijkorkest en Sonny Rollins’ More Than You Know met Thelonious Monk mogen ze op mijn begrafenis draaien!

Wat doe je nog meer?
In mijn woonplaats Leiden leidde ik vóór Corona een wekelijkse jazz workshop in de jazzkroeg daar, en was ik eens per maand sessie leider van de jazz jamsessie. Momenteel maak ik deel uit van Leidse Geluiden, een collectief van Leidse muzikanten dat probeert live muziek in de Leidse horeca op een nieuwe, duurzamere manier te organiseren. Ik plan met deze mensen ook een CD-project onder dezelfde naam.

Waar ben je nog meer te vinden?
Ik speel tenor- en baritonsaxofoon in het Rotterdam Jazz Lab, een 11-mans formatie rond de originele stukken en arrangementen van Bart Egeter en Ruud Bergamin, beiden gerenommeerde Rotterdamse jazzmusici. Op baritonsaxofoon ben ik ook te vinden in Zoot Vintage Dance Band, een lindyhop band van 9 personen die Amsterdam en omgeving onveilig maakt.

 


 

Saxofoon

36

Dinsdag, Donderdag

Swanla/Zevenhuizen, MOZ-Art/Nieuwerkerk, Op Moer/Moerkapelle

Meer informatie