MUZIEKONDERWIJS ZUIDPLAS

Kurt Schwab

Ik ben begonnen met (alt-)saxofoon spelen omdat ik de muziek die Charlie Parker (een hele beroemde jazz saxofonist) maakte beter wilde leren begrijpen. Telkens als ik weer meer te weten kwam over de muziek en het instrument, werd mijn enthousiasme groter. Uiteindelijk ben ik bijna alle muziek: klassiek, jazz, pop, wereldmuziek gaan waarderen en heb ik het gebruik van de saxofoon daarin bestudeerd.

Wat vind je leuk aan lesgeven bij MOZ-Art?
MOZ-Art is een kleine school in een kleine gemeenschap, waardoor het gemakkelijk is contact met collega’s en leerlingen te krijgen en ik het gevoel heb dat je als docent daadwerkelijk iets kunt bijdragen.

Wat is je favoriete muziek of muziekstuk?
Charlie Parker’s opname van Just Friends samen met een strijkorkest en Sonny Rollins’ More Than You Know met Thelonious Monk mogen ze op mijn begrafenis draaien!

Wat doe je nog meer?
Ik speel tenor- en baritonsaxofoon in Rotterdam Jazz Lab, een 11-mans formatie met eigen werk, waarmee we net een CD hebben opgenomen. Ik treed met enige regelmaat op in De Fruitvis, een relatief nieuw jazzpodium in Rotterdam. Daarnaast doe ik invalwerk in bigbands uit de hele Randstad.

Waar ben je nog meer te vinden?
In 2024 doe ik als saxofonist mee aan een productie van Het Nationale Theater, waarvoor ik diep de jazzmuziek uit de jaren 30 van de vorige eeuw zal induiken.


 

Saxofoon

36

Dinsdag, Donderdag

Swanla/Zevenhuizen, MOZ-Art/Nieuwerkerk, Op Moer/Moerkapelle

Meer informatie