MUZIEKONDERWIJS ZUIDPLAS

Kees de Dreu

Op jonge leeftijd marcheerde ik al bij de lokale drumband en ging ik in Middelburg naar de muziekschool om meer te leren over trommelen. Mijn docent bracht de liefde voor slagwerk enthousiast over. Daar had ik ook de eerste ervaring van een ensemble met alleen slagwerkers, dat stukken speelt van zeer uiteenlopende muziekstijlen. Een diepe indruk maakte in die tijd een concert van Les Percussions de Strasbourg. Een vervolg naar de vakopleiding kon niet uitblijven. Kees studeerde slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook traditionele Senegalese djembé- en sabar- muziek kwamen tijdens de opleiding aan bod. Eenmaal gegrepen door de klank van de vibrafoon (bijv. Mike Mainieri bij Steps Ahead) heb ik nog enkele jaren jazz-opleiding op dit instrument gevolgd. Met verschillende bands en orkesten heb ik door heel Europa getoerd en ook slagwerk in theaters is mij niet vreemd.

Wat vind je leuk aan lesgeven bij MOZ-Art?
Met veel plezier geef ik les bij MOZ-Art aan jong en oud waarbij ik graag mijn passie doorgeef.

Wat doe je nog meer?
Je kunt bij mij terecht voor drumles, daarnaast ook ander slagwerk als: djembé, Braziliaans percussie en melodisch slagwerk zoals Xylofoon, Marimba of Vibrafoon. Van klassiek tot jazz en van theorie tot praktijk.
Mijn motto is dan ook: Als je tot vier kunt tellen kun je drummen! Wil je graag je drumvaardigheden verbeteren, dan help ik je verder!

Waar ben je nog meer te vinden en te horen?
Je kunt me vinden op You Tube en mijn website
is: http://www.kdd-slagwerk.nl

 

 


 

Slagwerk/Drums

36

Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag

Swanla/Zevenhuizen, MOZ-Art/Nieuwerkerk

Meer informatie

Samba Band

12

Donderdag

MOZ-Art/Nieuwerkerk

Meer informatie