MUZIEKONDERWIJS ZUIDPLAS

Sander Bos

Sander is een 26-jarige harpist die al op jonge leeftijd gefascineerd raakt door het instrument. Zijn aanleg voor muziek en zijn onvermoeibare toewijding om zich het instrument eigen te maken werd al snel opgemerkt; gedurende zijn studie Technische Natuurkunde aan de TU Delft speelde hij steeds vaker bij diverse studentenorkesten. Hier groeit zijn passie voor de harp, de muziek en zeker ook het orkest, waardoor Sander besluit om zich volledig op de harp te gaan focussen en aan het conservatorium in Rotterdam te gaan studeren.

Sander heeft zich ontwikkeld onder de vleugels van hoofdvakdocent Gwyneth Wentink en docent-assistent Lenie de Meij tot een veelzijdig harpist. Hij geniet van het klassieke repertoire, maar verkent ook graag de hedendaagse composities.

Gedurende zijn opleiding blijft hij het werk in de studentenorkesten doen, waardoor Sander het meest uiteenlopende orkestrepertoire onder handen heeft mogen nemen. Ook heeft hij kunnen samenwerken met diverse ensembles in allerlei bezettingen waardoor hij zijn horizon heeft kunnen verbreden en zijn muzikale vocabulaire verder heeft kunnen ontwikkelen. Zo heeft Sander onder andere meegespeeld met het VU-orkest, Nederlands Studenten Orkest, het Nederlands Studenten Kamerorkest, het Nederlands Symfonie Project, de Domcantorij en het DoelenEnsemble.

Sinds mei 2020 werkt Sander bij Camac Harpen Nederland, hier heeft hij reeds velen geholpen om hun eigen muzikale harpreis te beginnen of voort te zetten met een prachtig passend instrument.


 

Harp

36

Donderdag

MOZ-Art/Nieuwerkerk

Meer informatie