MUZIEKONDERWIJS ZUIDPLAS

Anoushka Mariën Garcia

Ik ben 23 jaar en kom uit Spanje, ik ben half Spaans en half Nederlands. Op mijn 17e ben ik naar Nederland verhuisd om muziek te studeren bij de Havo/Vwo van Codarts. Op mijn 19e ben ik aangenomen voor de Latin piano bachelor bij Codarts, waar ik nu ben afgestudeerd.

Ik ben op mijn 7e begonnen met klassiek piano spelen en op me 15e ben ik overgegaan naar Jazz en Braziliaanse muziek. Mijn ouders zijn beide muzikanten, en ik heb sinds kinds af aan Jazz en Braziliaanse muziek geluisterd, waardoor die muziek voor mij als vertrouwd en thuis voelt. Ik ben van jongs af aan gepassioneerd door muziek, en dat wil ik heel graag overbrengen aan anderen, daarom is het heel belangrijk voor mij dat de nummers die mijn leerlingen spelen, ze ook leuk vinden.

Afhankelijk van het niveau van de leerlingen, kies ik voor een bepaald methode die het best werkt voor haar/hem. Normaal maak ik gebruik van een boek, waar we standaard uit werken, en daarnaast werken we aan nummers die zij graag willen leren. Ik vind het heel belangrijk dat ze eerst op gehoor spelen, en dat ze daarna leren lezen van bladmuziek, zodat ze een diepere connectie krijgen met de piano. Daarnaast geef ik ook zanglessen, die we vaak combineren met jezelf begeleiden op de piano. Daardoor krijg je een beter inzicht in de relatie tussen de melodie en de harmonie van beide instrumenten.

Ik vind het heel leuk om te zien als de leerlingen hun eigen talenten ontdekken en mijn doel is om die te versterken. Mijn doel is ook om mijn leerlingen na elke les steeds meer passie en enthousiasme te geven voor muziek, en dat ze zelf voelen dat ze iets hebben geleerd dat belangrijk is voor hen.


 

Piano

36

Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag

MOZ-Art/Nieuwerkerk, Swanla/Zevenhuizen

Meer informatie