MUZIEKONDERWIJS ZUIDPLAS

Agnes Katona

Ik vond piano altijd al één van de leukste instrumenten. Vanaf jonge leeftijd heb ik thuis mijn moeder piano horen spelen. De liefde voor het instrument ontwikkelde zich onbewust al vanaf mijn geboorte. Een andere reden waarom ik dit instrument zo leuk vind, is omdat dit één van de weinige instrumenten is met verschillende mogelijkheden. Op een piano kunnen wij niet alleen maar een melodie, akkoorden of ritme spelen, maar ook alles tegelijk als orkest. Op een piano kan ik samen spelen met iemand anders of begeleiding geven met andere instrumenten of aan zangers begeleiding geven. Op een piano kunnen wij ook in een band spelen of alleen solo stukken. Wat ook leuk is, is dat dit instrument fantastisch bij verschillende stijlen past. Van klassiek tot modern en jazz, maar ook alles van boogie tot pop of we kunnen zelfs onze eigen muziek componeren of improviseren. Kortom, dit instrument geeft ons veel mogelijkheden en variaties. Wat kan er nog meer gewenst worden?

Wat vind je leuk aan lesgeven bij MOZ-Art?
Ik heb heel erg geluk, dat ik deel mag zijn van deze school. Er zijn heel veel redenen waarom ik het leuk vind om les te geven bij MOZ-Art. Eén van de redenen is, dat ik leuke creatieve collega’s heb met een variatie in leeftijden en die ook verschillende kennis en ervaring hebben. Ze hebben allemaal een verschillend karakter, maar wat voor iedereen geldt, is dat iedereen heel behulpzaam, lief is en een warm karakter heeft. Mijn collega’s staan altijd klaar om elkaar te steunen en te helpen. Zo blijft onze muziekschool goed functioneren en zich ontwikkelen. Er heerst een echte team spirit en wat is dit heerlijk! Een andere reden waarom ik het bij MOZ-Art leuk vind, is de kwaliteit van onze school. De school heeft een goede locatie met alles wat wij nodig hebben. Denk hierbij aan goede piano’s, een kopieerapparaat, een kantoor en medewerkers die dichtbij staan. Kortom, het is een hele veilige en gezellige omgeving. Hier krijg je vrijheid en steun om je best te kunnen doen met lesgeven in een creatieve wijze.

Wat is je favoriete muziek? 
Dit is een hele moeilijke vraag, omdat ik geen favoriete muziek/muziekstuk/orkest/band heb. Ik volg altijd mijn hart en mijn stemming. Veel stukken van klassiek, latin, wereld, film, pop, jazz en folkmuziek raken mij. Het gaat dan niet om de stijl of componist wat mij aantrekt, maar juist de stukken, lied en muziek onafhankelijk van wie het vandaan komt.

Wat doe je nog meer?
Ik geef concerten (solo, kamermuziek, zang- en koorbegeleiding) in verschillende gelegenheden en in verschillende plaatsen. Daarnaast geef ik ook pianoles in twee andere muziekscholen en ik geef ook privélessen. Mijn hoofdvak en specialiteit is klassiek piano, maar daarnaast heb ik ook de basis van zang en tabla geleerd tijdens mijn jaren aan het conservatorium. Ook heb ik mij gespecialiseerd in het werken met kleuters waar ik veel plezier aan beleef. 


 

Piano

36

Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag

MOZ-Art/Nieuwerkerk, Swanla/Zevenhuizen

Meer informatie