MUZIEKONDERWIJS ZUIDPLAS

Viool/Altviool

Al eeuwenlang betovert de viool een groot publiek. Met haar unieke uitdrukkingskracht en rijk scala aan klankkleuren kan elke emotie tot uiting worden gebracht.

De familie van strijkinstrumenten bestaat uit viool, altviool, cello en contrabas. De altviool is een beetje groter dan de viool. Zij heeft een lagere stem en klinkt wat melancholieker.

In een orkest/ensembles heb je veel violen nodig. Een van de leuke dingen aan vioolspelen is dat het een sociale activiteit is waar iedereen veel plezier aan kan beleven.

Ideaal aan de viool is dat hij met je mee kan groeien. Afhankelijk van de lengte van je arm kies je in overleg me de docent de juiste viool. Veel kinderen huren dan ook hun instrument via een vioolbouwer om steeds over een goed passend instrument te beschikken. Zo bestaan er 1/16 violen, 1/8 enz. tot en met 4/4 violen, oftewel een hele viool, zoals die ook door volwassenen wordt bespeeld.

 

Liever eerst kennismaken? Kies voor de introcursus!

De introcursus bestaat uit 4 individuele wekelijkse lessen van 20 minuten. Prijs: € 66,50 (tot 21 jaar)/ € 102,50 (21 jaar en ouder). Voor een aantal instrumenten bestaat de mogelijkheid om tijdens de introcursus voor € 16,50 een instrument te huren.

Interesse? Kies tijdens het inschrijvingsproces als lesvorm: introcursus 4 lessen 20 minuten.

Na de introcursus kan bijvoorbeeld worden ingeschreven voor de jaarcursus 20 of 30 minuten (dit is de reguliere wekelijkse les) of een strippenkaart 20 of 30 minuten (dit is een flexibel abonnement voor 4, 8 of 12 lessen).

 

Praktische informatie

36

MOZ-Art/Nieuwerkerk

Swanla/Zevenhuizen

Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag

Jonger dan 21

21 en ouder

Lesgeld berekening

Bereken uw prijs op basis van leeftijd, woonplaats en lesvorm.

Leeftijd:

 

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Gegevens betalingsplichtige

Geef een geldige geboortedatum op
Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

 

Let op: Indien u in aanmerking komt voor één van de onderstaande kortingen (zie Voorwaarden), wilt u dan de van toepassing zijnde gegevens invullen in het veld Opmerkingen?
– Korting Rotterdampas (alleen voor cursus boven €100,=) ; nummer van de pas;
– Korting Gezinsreductie
– Korting lid van Muziekvereniging DKT.

Maakt u gebruik van de regeling via het Jeugd Fonds Sport en Cultuur? Dan kunt u dit ook bij opmerkingen vermelden (de aanvraag zelf loopt niet via ons, zie Voorwaarden).