Blokfluit

docente blokfluit


Saskia Teunisse, docente

 

Blokfluit is voor kinderen een prima instrument om mee te beginnen, omdat we al snel liedjes kunnen spelen en andere leuke dingen doen. Geluiden bedenken bij een verhaal, bijvoorbeeld. In het begin ontdekken we allerlei klanken die je met een blokfluit kunt maken. Daarbij gebruik je niet alleen je eigen fluit (die heet eigenlijk sopraanblokfluit), maar mag je in de les ook op grotere en kleinere fluiten spelen zoals de alt, tenor, bas en sopranino. Dat gaat heel makkelijk, want ze werken allemaal ongeveer hetzelfde!

Maar met blokfluit kun je ook heel ver komen. Het is een heel fijn instrument om mee samen te spelen en als je langer les hebt, kun je echt leren spelen op de hele blokfluitfamilie: van de kleine sopranino tot de grote bas. (De docent kan tenor- en basblokfluiten ter beschikking stellen.) Er is een heleboel prachtige muziek voor blokfluit geschreven, waar je een leven lang mee vooruit kunt.

Eén of twee keer per jaar is er een voorspeelavond, waarbij de leerlingen laten horen wat ze geleerd hebben.

Ook voor volwassenen is blokfluit een zeer dankbaar instrument, omdat het geen extreme eisen stelt en al gauw een aardig resultaat geeft. Zowel volwassenen die beginnen als mensen die eerder les hebben gehad en graag hun vaardigheden willen verbeteren, zijn van harte welkom op les. Het repertoire strekt zich uit van eenvoudige speelstukken in verschillende stijlen tot de prachtige muziek, die in barok en renaissance voor het instrument geschreven zijn. Ook ensemblespel behoort al snel tot de mogelijkheden en geeft veel muzikaal plezier.

Voor wie:

- voor kinderen vanaf 8 jaar (of jonger, dan na overleg)
- ook voor volwassenen, wel met bijbehorend tarief
Cursusdag: n.t.b.
Cursustijd: n.t.b.
Locatie: Dorpshuis Swanla
Lesvorm: individueel 20 of 25 minuten,
duoles 20 of 30 minuten
of trioles 30 minuten
Tarief op jaarbasis: klik hier voor het tariefoverzicht
Contactpersoon: Hans van der Maas, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0180-315462