Bastienne Prins

Bastienne Prins begon op 11-jarige leeftijd met vioolspelen. Zij koos voor dit instrument, omdat het geluid van dit prachtige instrument tijdens een concert een snaar in haar had geraakt. Zij volgde vioollessen op de muziekschool in Eindhoven. Na de H.B.S. ging zij hoofdvak viool studeren aan het Brabant's Conservatorium in Tilburg. Nog voordat zij haar einddiploma conservatorium behaalde, werd zij viooldocent. Zij werkte op de muziekscholen in Dongen/Gilze-Rijen, Oosterhout en Waalwijk/Drunen. In 1986 werd zij aangenomen als viooldocent aan de Vrije Akademie in Delft, (thans De VAK, centrum voor de Kunsten). Kort daarna verzorgde ze ook nog een paar jaar vioollessen bij Kreater (nu Stichting Vonk) in haar woonplaats Waddinxveen. Naast het geven van vioollessen ging Bastienne ook kinder- en jeugdstrijkorkesten leiden. Hoewel het dirigeren haar min of meer is overkomen, vindt zij dit deel van haar werk ontzettend leuk, omdat het met mensen, met het wezen van muziek maken, maar ook met leiding geven te maken heeft. Met het jeugdsymfonieorkest van De VAK maakte zij in het kader van een uitwisseling in mei 2009 een reis naar Kopenhagen. Zie ook www.vak-delft.nl.

Van jongs af aan vond Bastienne organiseren en nadenken over beleid heel leuk. Op de middelbare school zat zij al als sportcommissaris in het leerlingenbestuur. Het lag dus ook wel voor de hand dat zij in haar arbeidzaam leven op het domein van besturen actief werd. Zij werd o.a. lid van de commissie kunst en cultuur van de gemeente Waddinxveen en lid van het bestuur van het centrum voor kunstzinnige vorming (nu Stichting Vonk) in Waddinxveen. Het ‘te kort’ dat zij op het terrein van besturen en leiding geven tegen kwam, vulde zij aan met een tweejarige managementopleiding en een aantal trainingen op het gebied van leiding geven. Bij De VAK in Delft werd zij eerst seniordocent en later coördinator van de afdeling muziek. Bastienne werd per 1 september 2008 directeur van de Stichting Nieuwerkerkse Muziekschool.  In september 2010 heeft zij de functie aanvaard van secretaris van het Overleg Directeuren Muziekscholen Zuid-Holland. Darnaast is Bastienne lid van de jury van de Cultuurprijs Waddinxveen en maakt zij deel uit van de jury van de Cultuurprijs Zuidplas. Ook is zij voorzitter Van Stichting Zuidplas MuziekFestival

De Raad van Toezicht van de nieuwe Stichting MOZ-Art benoemde Bastienne per 1 september 2012 tot directeur/bestuurder van MOZ-Art.
Ze zegt zelf: “Een prachtbaan……een mooier ‘product’ dan muziek -  en danseducatie kan ik me niet voorstellen………en ………ik mag ook nog leiding geven aan een enthousiast team van mensen voor wie muziek een grote passie is”.