Muziek van 4 maanden tot 4 jaar

pers19

Joyce Bellefroid

docente

Voorbereidend Muziekonderwijs

De muziekschool verzorgt een uitgebreid pakket aan kennismakingscursussen voor jonge kinderen.

♪ Wanneer de kinderen naar de basisschool gaan, kunnen zij ‑ zelfstandig ‑ deelnemen aan de cursussen Spelen met Muziek of Kies je Instrument

♪ De lessen Muziek op Schoot en Muziek met Peuters zijn bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 4 maanden tot 4 jaar. Heeft u vragen over wat Muziek op Schoot/Muziek met Peuters precies inhoud dan kunt u mailen met de docent Joyce Bellefroid. Zij kan u er vrijblijvend alles over vertellen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Muziek op Schoot en Muziek met Peuters

Cursussen voor dreumesen en peuters met een begeleider (ouder/grootouder/oppas, enz.). De leerlingen worden naar leeftijd ingedeeld in groepen van ±10 deelnemers. Elke cursus omvat 8 lessen, waarbij u kunt kiezen deze op woensdag of vrijdag te volgen.

♪ Muziek op Schoot duurt een half uur en is bedoeld voor baby's vanaf 4 maanden tot 1 jaar en  dreumesen tussen 1 en 2 jaar.

♪ Muziek met Peuters duurt drie kwartier en is bedoeld voor peuters tussen 2 en 4 jaar.

De kinderen worden zoveel mogelijk ingedeeld in groepen met leeftijdsgenootjes.

 

In de les worden zowel bekende als nieuwe liedjes gezongen en er worden schootspelletjes en bewegingsactiviteiten gedaan. Daarbij worden diverse materialen en eenvoudige slagwerk instrumenten zoals schudeitjes/belletjes/stokjes en trommels gebruikt. Al spelend en ontdekkend wordt de muzikale ontwikkeling gestimuleerd. 


Samen muziek maken staat voorop waarbij de lessen tevens handvat voor de begeleiders zijn om de dagelijkse handelingen thuis muzikaal te ondersteunen, immers: kinderen zingen graag en zijn dol op herhaling. In de groep maken zij bovendien kennis met allerlei sociale aspecten en ervaren het plezier van het samen dingen doen.

De gezongen liedjes worden na de les op papier uitgereikt.

Na afloop van de lessen is er gelegenheid om nog een kopje koffie of thee te gebruiken. Voor de kinderen moet zelf iets te drinken worden meegebracht.

Het is prettig om tijdens de les makkelijk zittende kleding te dragen.

Zie voor actuele lesdata en prijzen Muziek op Schoot en Muziek met Peuters