speciale artikelen

Inschrijven schooljaar 2020-2021

Binnenkort wordt deze site vernieuwd!

Mogelijk is daardoor sommige informatie niet meer helemaal up-to date.
Voor vragen kunt u altijd mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ZOMERAKTIE: SPECIAAL VOOR VOLWASSENEN: GEEN VLIEGVAKANTIE? WEL VROEGBOEKKORTING! BIJ INSCHRIJVING VOOR 1 OKTOBER 2020 10 % OP ALLE CURSUSSEN EN STRIPPENKAARTEN!

Nieuwe cursussen vanaf september: Poplab K en Poplab J, Close harmony, DJ-cursus, Samba Band! Info volgt!

 Inschrijven 2020

Jouw Privacy

Je kunt deze website bezoeken zonder ons mee te delen wie je bent of enige informatie over jezelf te verschaffen. Er zijn echter situaties waarbij wij informatie van je nodig hebben om bijvoorbeeld met jou te corresponderen, een ticket te kopen dan wel een inschrijving te verwezenlijken.

Lees meer: Jouw Privacy

Trombone / Pbone

De trombone is een koperen blaasinstrument. Andere koperen blaasinstrumenten zijn bijvoorbeeld de trompet en de hoorn. Net als bij de trompet ontstaat het geluid doordat de lippen, die tegen het mondstuk geplaatst worden, de lucht in trilling brengen. Door te variëren in de hoeveelheid spanning die je op je lippen zet en het gebruik van trombone schuif kun je verschillende tonen maken. Bijzonder aan dit instrument is dus dat het instrument van lengte veranderd. Het schitterende geluid van de trombone is laag en warm.

Muziekstijlen

De trombone wordt in een groot aantal verschillende muziekgenres gebruikt. Van oorsprong is de trombone afkomstig uit het leger. Daarnaast wordt en werd het instrument voornamelijk in harmonie en fanfare orkesten gebruikt. In de klassieke muziek komt hij voor in orkesten, kleinere ensembles en als solo-instrument. Ook wordt de trombone in de ‘lichte’ muziek gebruikt. Denk hierbij aan jazz (zowel in big bands als in kleinere formaties), popmuziek, wereldse muziek (bijvoorbeeld Latin) en zelfs DJ muziek!

Geschiedenis van de trombone

De trombone is een erg oud instrument, primitieve voorlopers van de trombone bestonden al 2000 jaar v.Chr! Vanaf de 15e eeuw werd rond de plaats Neurenberg de trombone ontwikkeld zoals we deze vandaag de dag kennen. Pas toen was men in staat de bocht van de schuif goed te vervaardigen. Zoals gezegd is de trombone dus een buitenbeentje aangezien het het enige koperen blaasinstrument is zonder ventielen.

Geschiktheid en aanschaf van het instrument

Kinderen vanaf 6 of 7 jaar kunnen al beginnen met trombonespelen! De enige voorwaarde is wel dat je voortanden gewisseld moeten zijn. Anders is het niet mogelijk om normaal te kunnen spelen. Om te voorkomen dat de lengte van de armen van de leerling een belemmering is, zijn er kleinere varianten van de trombone beschikbaar en beginnen we in de les met de hoge noten (de noten waarbij de schuif niet ver uitgeschoven hoeft te worden). Daarnaast heeft docent Ruben ook een groot aantal tieners en volwassenen op les, aangezien de trombone een instrument voor alle leeftijden is. Door de brede mogelijkheden aan muziekstijlen voor het instrument, is er altijd lesmateriaal te vinden dat aansluit bij de muzikale voorkeuren van de leerling. Ook goed om te weten voor de buren, er zijn oefendempers beschikbaar waarmee geluidsoverlast voorkomen kan worden!

Een prima beginners trombone kan al aangeschaft vanaf zo’n €150,-. Nieuw op de markt zijn de zogeheten ‘Pbones’. Deze kunststof trombones hebben een prima klank, zijn betaalbaar, licht van gewicht en minder breekbaar. Docent Ruben is uiteraard bereid mee te helpen een geschikt instrument voor de leerling uit te kiezen dat aansluit bij de capaciteiten en verwachtingen van de leerling.

Blokfluitspeeltuin

In de Blokfluitspeeltuin gaan we op een muzikale ontdekkingstocht. We ontdekken grote en kleine blokfluiten, liedjes en geluiden. In 5 lessen leer je een heel klein beetje blokfluit spelen en maken we samen een verhaal. Een eigen blokfluit meenemen mag, maar hoeft niet!

5 lessen, 3 tot 5 leerlingen per les.

Prijs afhankelijk van aantal leerlingen en lesduur.

Korte cursus volwassenen Nieuwerkerk

Kennismaken met instrumenten voor kinderen/jongeren (2019 - 2020):

5 lessen met 2 leerlingen in 30 minuten € 69,00

of

5 lessen van 20 minuten, individueel: € 92,00