MUZIEKONDERWIJS ZUIDPLAS

Ruben van der Kleij

Al vanaf dat ik 3 jaar was riep ik dat ik een trompetspelende clown wilde worden. Het ‘trompetspelende’ deel is aardig gelukt. Ik denk dat mij toen vooral het glanzende uiterlijk van het instrument fascineerde, maar nu vind ik met name de klank en de veelzijdigheid van het instrument erg bijzonder. Soms sta ik ’s ochtends klassieke muziek in een kerk te spelen, spelen we
’s middags jazz met een bigband, ’s avonds op een bruiloft popmuziek met een coverband en tot in de late uurtjes DJ-muziek met trompet!

Wat vind je leuk aan lesgeven bij MOZ-Art?
Hoewel ik de collega’s niet zo vaak zie, hebben we toch altijd weer een leuke klik met elkaar. Administratief is alles op en top verzorgd bij MOZ-Art. En boven alles vind ik natuurlijk het lesgeven aan mijn enthousiaste leerlingen erg motiverend!

Wat is je favoriete muziek of band?
Ik moet zeggen dat mijn smaak ontzettend uiteen loopt. Van country tot klassieke muziek en van Funk tot Jazz. Als ik moet kiezen vind ik the Jerry Hey Horns, een bekende blazerssectie van onder andere Michael Jackson, wel erg tof. In mijn spel, opnames en arrangementen probeer ik altijd te streven naar hun sound en strakheid.

Zit je in een orkest of band? 
Ik zit in een groot aantal bands, wederom erg verschillend. Een paar voorbeelden zijn de bands Plunck, Last Decade, Step the Gap, Son de Aqui, Surili Orchestra en de Lovebells. Daarnaast neem ik erg veel op in mijn thuis-studiootje. Ook arrangeer ik bladmuziek voor mensen.

Speel je nog meer instrumenten?
Ik speel met name trompet, maar ook bugel, trombone, piccolo-trompet, gitaar en een beetje banjo.

Wat doe je nog meer?
Verder ben ik erg druk in het regelen van optredens voor mijn verschillende bands. Naast het muziek maken ben ik zo’n 3 dagen per week aan het gitaar/viool bouwen, bij de Haan guitars in Heiloo en in mijn eigenwerkplaats in Delft, genaamd Rubensmusicfactory. Ik geef ook les in ‘hoe bouw je een gitaar’. Als laatste ben ik een ludiek bedrijfje opgestart met een goede vriend van mij, Scarfield Kattensjaaltjes, waarmee we katten en hun baasjes verblijden met een handgemaakte Catscarf.


 

Trompet

36

Woensdag

MOZ-Art/Nieuwerkerk, Op Moer/Moerkapelle, Swanla/Zevenhuizen

Meer informatie