MUZIEKONDERWIJS ZUIDPLAS

Reinilde Zevenbergen

Toen ik acht was wist ik dat ik niet alleen harp wilde spelen, maar ook harpiste wilde worden. Het is niet duidelijk waar ik de harp ook gehoord of gezien heb, want wij hadden nog geen televisie. Ik denk wel dat het romantische karakter van de harp mij erg aansprak.

Wat vind je leuk aan het lesgeven bij MOZ-Art?
De kleinschaligheid van MOZ-Art is heel fijn. Voorheen gaf ik ook les op een zeer grote muziekschool. Daar waren een mooie concertzaal en veel en grote kamers, maar het geheel was veel onpersoonlijker. Je moest altijd eerst langs de balie (met hele lieve mensen erachter) om überhaupt naar binnen te kunnen. En de directeur kon je echt niet zomaar storen.

Wat is je favoriete muziek/muziekstuk/orkest/band?
Voor ik er ooit speelde had ik een raar beeld van operette en musical. Ik heb een geweldige tijd gehad bij zowel de Hoofdstad Operette als bij Joop van den Ende. De combi van muziek, zang en dans is heerlijk. De  blijdschap van het publiek is aanstekelijk.
Favoriete muziek is moeilijk te zeggen. Vier letze Lieder van Richard Strauss, Gustav Mahler, Vierde Symfonie van Tjaikovsky, maar ook Keltische volksmuziek en op dit gebied Zangeres Mary O’Hara en Brendan ODowda.

Wat doe je nog meer? Speel je in een orkest/band: waar kunnen we je horen?
Eigenlijk heb ik altijd van alles gedaan. Freelance in orkesten, veel kamermuziek in combi met fluit, cello, hobo, zang en harp. De laatste jaren steeds vaker op huisconcerten en op herdenkingen en uitvaarten. Mijn webstie: ReinildeZevenbergenharpiste.nl

 


 

Harp

36

Donderdag

MOZ-Art/Nieuwerkerk

Meer informatie