MUZIEKONDERWIJS ZUIDPLAS

Rachel van Asten

De reden dat ik Muziek op Schoot docent wilde worden is gekomen door mijn dochters. In de zwangerschap, vanaf de 20 weken, kan de baby horen wat je doet. Ik ben (ook) saxofonist en beide dames kunnen, na de geboorte, luisteren naar saxofoon alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Nooit een huiltje of schrikken bij het horen van een saxofoon. Dat is toch wel bijzonder! Saxofoon is iets wat zij beide waarnemen als iets wat erbij hoort. Nadat ik mij er in ging verdiepen, muziek en jonge kinderen, kwam ik de docentenopleiding voor Muziek op Schoot tegen en ben ik deze opleiding gestart in 2019.

Daarnaast heeft saxofoon soort van mij gekozen! Bij een muziekvereniging speelde ik piccolo, ik was immers te klein voor een dwarsfluit. Dit wilde ik niet meer en kwam mijn piccolo terug brengen bij de muziekvereniging. Zij vonden het erg zonde als ik zou stoppen en vroegen mij of ik misschien saxofoon wilde spelen? Er was een plekje vrij.. Tot op de dag van vandaag weet ik nog dat ik zei: “Ja hoor, is goed.” Je kunt je voorstellen dat, wanneer ze trompet of slagwerk hadden genoemd, ik hoogstwaarschijnlijk ook “ja hoor” had gezegd.

Wat vind je leuk aan lesgeven bij MOZ-Art?
Leuke muziekschool, leuke docenten en geweldige leerlingen!

Wat is je favoriete muziek?
Ik luister graag naar popsaxofonisten als Candy Dulfer en Gerald Albright. Daarnaast houd ik ook van popmuziek uit de top 40, zoals Ava Max en Jonas Brothers. Van Soulmuziek word ik overigens ook erg blij.

Wat doe je nog meer? Speel je nog meer instrumenten of zit je in een orkest/band?
Ik ben naast Muziek op Schoot docent ook saxofonist, fluitist en klarinettist. In Delft heb ik een eigen saxofoonschool. Ook geef ik les bij een muziekvereniging in Scheveningen en Rhoon en val ik af en toe in bij een coverband.

 


 

Muziek op Schoot

8

Woensdag, Donderdag, Vrijdag

MOZ-Art/Nieuwerkerk, Swanla/Zevenhuizen, Op Moer/Moerkapelle

Meer informatie

Muziek met Peuters

8

Woensdag, Donderdag, Vrijdag

MOZ-Art/Nieuwerkerk, Swanla/Zevenhuizen, Op Moer/Moerkapelle

Meer informatie